8 Şubat 2008 Cuma

HAYATIMIZDAN BİR SEMPOZYUM GEÇTİ


Sempozyum bitti. Nasıl yorgunuz anlatamam. Size bir sır vereceğim: "Bisiklet Bir Ulaşım Aracıdır"dan önce sempozyum organizasyonu konusunda en ufak bir tecrübemiz yoktu. Ama yerel yönetimlerin, medyanın bu işi ne kadar ciddiye aldığımızı anlaması için bir sempozyum şarttı. Üç aylık bir projelendirme safhasından sonra ancak farklı bakış açılarını bir odada buluşturup konuşturabilirsek bir çözüme gidebileceğimizi anlamıştık. Süremiz azdı, paldır küldür işe koyulduk.

Bisikletin görünürlüğünün artması için broşür, rozet, afiş yaptırılması gerekiyordu. Murat Celep, muhteşem çizimini hediye etti (bisiklet tekerleğinde "araba giremez" olan resim). DC Ajans, gönüllü olarak afiş ve broşürlerimizin mizanpajını yaptı. Biz gece gündüz bisikletle ilgili istatistik ve raporları tarayıp broşüre konacak metinleri çıkardık. Tüm promosyon eşyaları sempozyumdan sadece bir gün önce teslim edildi!
TEMA mütevelli heyeti mensubu Sayın Demir Karamancı, iş merkezinin salonunu açtı, eşyaların önemli bir kısmını sağladı. Bu arada biz telefonlara sarılıp sempozyumda konuşmacılarımızı davet etmeye başladık.


Sempozyum programı az çok ortaya çıkınca tanıtımı yapmaya başladık. Forumlar, web siteleri, gruplar, medya derken haber iyice yayıldı. Etraftan email'ler yağmaya başladı. TRT, Açık Radyo, Kanal 7, Kanal B
ile roportajlar yaptık, dır dır bisiklet anlattık. En çok sorulan soru, "Bu bir hayal değil mi?" idi. Hayır, dedik. Değil, hatta alakası yok. İşte kanıtı: İstatistikleri ve Avrupa turumuzda çektiğimiz resimleri önlerine koyduk.

Sempozyum saati gelmeden salon dolmaya başladı. İnanamıyorduk! Hafta içi olduğu halde herkes atlayıp gelmişti! Birileri işten öğle yemeği diye işten uzamıştı, bazıları "doktora gidiyorum" diye çıkmıştı. Yüzler gülüyordu.

İşte böyle bir ortamda gerçekleşti sempozyum. Eksikler vardı, konuşmalar uzadığından soru-cevap kısmını iptal etmek zorunda kaldık ama... güzeli yahu! Bu kadar bisiklet dostunu bir arada, aynı amaç için toplanmış görmek güzeldi...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizlerde bisikletin hayal değil gerçeğin ta kendisi olduğunu biliyorduk, ama sen gelene kadar bunu bu kadar güzel ifade etme fırsatı yaratamamıştık. Ellerinize sağlık, Bisikletliler Derneği olarak sonsuza kadar arkanızdayız.

Adsız dedi ki...

TEMA, Gizem ve Bryan çok teşekkür edelim, onları sağolsun bisiklet üzerine ilk sempozyum oldu. Bence İstanbul ve Türkiye için büyük bir adım atıldı. Umarim bütün istanbuldaki bisiklet sektoru bir ara gelecek ve IBB'le büyük bir proje yapılacak. Artik Istanbul için bisiklet yolu bir utopya olmiyacak...inşahllah !! Size iyi yolculuklar diliyorum.
France Duymaz